Pacal pörkölt burgonyagombóccal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pacal
- 2 vöröshagyma
- 0,5 dl olaj
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- 2 babérlevél
- fűszerpaprika
- gulyáskrém
- 50 dkg burgonya
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- szárított petrezselyem
Elkészítése:
Pörkölt készítése:
A hagymát felkockázzuk, megdinszteljük az olajon, fűszerpaprikát teszünk bele, hozzáadjuk a megmosott és csíkokra vágott pacalt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.
Beletesszük a babérlevelet, sózzuk, őrölt borssal, őrölt köménnyel és gulyáskrémmel ízesítjük. 3 órát főzzük közepes lángon, a vizet apránként pótoljuk.
Burgonyagombóc készítése:
A meghámozott és feldarabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, és áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzáadunk 1 tojás, szárított petrezselymet és annyi lisztet, amennyit felvesz. Alaposan összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle. Forró, lobogó sós vízben kifőzzük (ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 2-3 főzzük, majd kiemeljük).
Az elkészült pacallal kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »