Pacal pörkölt burgonyagombóccal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pacal
- 2 vöröshagyma
- 0,5 dl olaj
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- 2 babérlevél
- fűszerpaprika
- gulyáskrém
- 50 dkg burgonya
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- szárított petrezselyem
Elkészítése:
Pörkölt készítése:
A hagymát felkockázzuk, megdinszteljük az olajon, fűszerpaprikát teszünk bele, hozzáadjuk a megmosott és csíkokra vágott pacalt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.
Beletesszük a babérlevelet, sózzuk, őrölt borssal, őrölt köménnyel és gulyáskrémmel ízesítjük. 3 órát főzzük közepes lángon, a vizet apránként pótoljuk.
Burgonyagombóc készítése:
A meghámozott és feldarabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, és áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzáadunk 1 tojás, szárított petrezselymet és annyi lisztet, amennyit felvesz. Alaposan összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle. Forró, lobogó sós vízben kifőzzük (ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 2-3 főzzük, majd kiemeljük).
Az elkészült pacallal kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »