Pacal pörkölt burgonyagombóccal recept
Hozzávalók:
- 50 dkg pacal
- 2 vöröshagyma
- 0,5 dl olaj
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- 2 babérlevél
- fűszerpaprika
- gulyáskrém
- 50 dkg burgonya
- só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- szárított petrezselyem
Elkészítése:
Pörkölt készítése:
A hagymát felkockázzuk, megdinszteljük az olajon, fűszerpaprikát teszünk bele, hozzáadjuk a megmosott és csíkokra vágott pacalt. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje.
Beletesszük a babérlevelet, sózzuk, őrölt borssal, őrölt köménnyel és gulyáskrémmel ízesítjük. 3 órát főzzük közepes lángon, a vizet apránként pótoljuk.
Burgonyagombóc készítése:
A meghámozott és feldarabolt burgonyát sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, és áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzáadunk 1 tojás, szárított petrezselymet és annyi lisztet, amennyit felvesz. Alaposan összegyúrjuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle. Forró, lobogó sós vízben kifőzzük (ha a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 2-3 főzzük, majd kiemeljük).
Az elkészült pacallal kínáljuk.