Nyárias rakott kel recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 0,5 kg darált hús
- 40 dkg rizs
- 1 paradicsom
- 5-6 karika zöldpaprika (lehet csípős)
- 1 hagyma
- 1 nagydoboz tejföl
- 15 dkg trappista
- Ízlés szerint: só, bors, fűszerpaprika, piros arany
Elkészítése:
A kelkáposztáról lehámozom a leveleket és forró sós vízben főzöm, amíg szépen megpuhul, de még nem foszlik szét. Ezt leszűröm, kicsit hűtöm és a felét a tepsi aljára terítem, amit jó előtte bevajazni.
Apróra vágott hagymát megpirítom olajon, hozzáadom a darált húst, majd a só, bors, paprika, és ha már jól összesült a rizst is hozzákeverem. Így pirítgatom 3-5 percig, majd ha már üveges a rizs rászedem a tepsiben levő kelkáposztákra.
A maradék kelkáposztát szépen rászedem, hogy elfedje a rizses húst. A tejfölt összekeverem a tojással és teszek hozzá piros aranyat is, ezt rászedem a kelkáposztára.
Beteszem sülni (170 C fonok) és ha már megpuhult a rizs, akkor rászeletelem a paradicsomot, ráteszek pár karika csípős zöldpaprikát, rászórom a reszelt sajtot és sütöm még, amíg meg nem pirul a sajt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »