Nyárias rakott kel recept
                            Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
 - 0,5 kg darált hús
 - 40 dkg rizs
 - 1 paradicsom
 - 5-6 karika zöldpaprika (lehet csípős)
 - 1 hagyma
 - 1 nagydoboz tejföl
 - 15 dkg trappista
 - Ízlés szerint: só, bors, fűszerpaprika, piros arany
 
Elkészítése:
A kelkáposztáról lehámozom a leveleket és forró sós vízben főzöm, amíg szépen megpuhul, de még nem foszlik szét. Ezt leszűröm, kicsit hűtöm és a felét a tepsi aljára terítem, amit jó előtte bevajazni.
Apróra vágott hagymát megpirítom olajon, hozzáadom a darált húst, majd a só, bors, paprika, és ha már jól összesült a rizst is hozzákeverem. Így pirítgatom 3-5 percig, majd ha már üveges a rizs rászedem a tepsiben levő kelkáposztákra.
A maradék kelkáposztát szépen rászedem, hogy elfedje a rizses húst. A tejfölt összekeverem a tojással és teszek hozzá piros aranyat is, ezt rászedem a kelkáposztára.
Beteszem sülni (170 C fonok) és ha már megpuhult a rizs, akkor rászeletelem a paradicsomot, ráteszek pár karika csípős zöldpaprikát, rászórom a reszelt sajtot és sütöm még, amíg meg nem pirul a sajt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

