Nyárias rakott kel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 0,5 kg darált hús
  • 40 dkg rizs
  • 1 paradicsom
  • 5-6 karika zöldpaprika (lehet csípős)
  • 1 hagyma
  • 1 nagydoboz tejföl
  • 15 dkg trappista
  • Ízlés szerint: só, bors, fűszerpaprika, piros arany

Elkészítése:

A kelkáposztáról lehámozom a leveleket és forró sós vízben főzöm, amíg szépen megpuhul, de még nem foszlik szét. Ezt leszűröm, kicsit hűtöm és a felét a tepsi aljára terítem, amit jó előtte bevajazni.

Apróra vágott hagymát megpirítom olajon, hozzáadom a darált húst, majd a só, bors, paprika, és ha már jól összesült a rizst is hozzákeverem. Így pirítgatom 3-5 percig, majd ha már üveges a rizs rászedem a tepsiben levő kelkáposztákra.

A maradék kelkáposztát szépen rászedem, hogy elfedje a rizses húst. A tejfölt összekeverem a tojással és teszek hozzá piros aranyat is, ezt rászedem a kelkáposztára.

Beteszem sülni (170 C fonok) és ha már megpuhult a rizs, akkor rászeletelem a paradicsomot, ráteszek pár karika csípős zöldpaprikát, rászórom a reszelt sajtot és sütöm még, amíg meg nem pirul a sajt.