Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nikujaga recept

Nikujaga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéshús
    • 4-5 közepes szem krumpli
    • 3-4 vékonyabb sárgarépa
    • 2 fej lila hagyma
    • 1,5 dl száraz fehérbor
    • 1 dl szójaszósz
    • 10 dkg borsó
    • 2-3 ek olivaolaj
    • curry por

    Elkészítése:

    A húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst. Kevergetve fehéredésig sütöm, hagyom, hogy körbezárja a külső kéreg a hús rostjait. Ezután ráteszem a hagymát, a sárgarépát, majd pár percnyi pirulás után a krumplit is.

    Felöntöm a szójával és a száraz fehérborral, megszórom a curryvel, és jól összekeverem, hogy az ízek mindenhová eljussanak. Mérsékelem kicsit a lángot, fóliával letakarom a serpenyőt, és hagyom puhulni az egészet. Nem kell neki nagyon hosszú idő, és érdemes is figyelni rá, hiszen akkor jó, ha nem főnek nagyon szét a zöldségek. A főzés utolsó fázisában rádobom a zöldborsót is, annak már igazán csak pár perc kell.

    Tipp:

    Érdemes megkóstolni, ha a szaftja esetleg nem elég sós, akkor lehet még ízesíteni, bár a szója is tartalmaz sót.

     

    A nikujaga kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 115 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá