Nikujaga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 4-5 közepes szem krumpli
- 3-4 vékonyabb sárgarépa
- 2 fej lila hagyma
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 dl szójaszósz
- 10 dkg borsó
- 2-3 ek olivaolaj
- curry por
Elkészítése:
A húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst. Kevergetve fehéredésig sütöm, hagyom, hogy körbezárja a külső kéreg a hús rostjait. Ezután ráteszem a hagymát, a sárgarépát, majd pár percnyi pirulás után a krumplit is.
Felöntöm a szójával és a száraz fehérborral, megszórom a curryvel, és jól összekeverem, hogy az ízek mindenhová eljussanak. Mérsékelem kicsit a lángot, fóliával letakarom a serpenyőt, és hagyom puhulni az egészet. Nem kell neki nagyon hosszú idő, és érdemes is figyelni rá, hiszen akkor jó, ha nem főnek nagyon szét a zöldségek. A főzés utolsó fázisában rádobom a zöldborsót is, annak már igazán csak pár perc kell.
Tipp:
Érdemes megkóstolni, ha a szaftja esetleg nem elég sós, akkor lehet még ízesíteni, bár a szója is tartalmaz sót.
A nikujaga kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 4 g