Muszaka – Rakott padlizsán recept

Hozzávalók:
- 3 padlizsán
- 5 paradicsom
- 1 dl olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kg darált bárány-, vagy sertéshús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek oregáno
- 10 dkg vaj
- 3 ek finomliszt
- 3 dl tej
- frissen őrölt szerecsendió
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A padlizsánt fél centis szeletekre vágom, besózom, és 10 percet pihentetem.
Az olaj felén egy serpenyőben pirosra sütöm a padlizsánok mindkét oldalát, felhasználásig félreteszem.
Az olaj másik felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a darált húst és fehéredésig pirítom. Sózom, borsozom, beleszórom az oregánót, a bazsalikomot, az áttört fokhagymát, és fedő alatt puhára párolom.
Egy közepes (37 x 24 cm) tepsit kiolajozok, és kirakom az alját a padlizsánszeletek felével.
Rászeletelem a paradicsom felét, ráborítom a fűszeres húst, befedem a padlizsán- és paradicsomszeletekkel.
A vajon enyhén megpirítom a lisztet, felöntöm a tejjel, és állandó keverés mellett felforralom, sózom, borsozom, reszelek rá szerecsendiót, és elkeverem.
Meglocsolom vele a tepsiben lévőket, sajtot reszelek a tetejére, és 180 fokos sütőben 30 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.
Nagyobb darabokra vágva tálalom, szeletelés előtt 30 percet pihentetem.
A muszaka – rakott padlizsán kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »