Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Muszaka hamisan recept

Muszaka hamisan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált sertéslapocka
    • 2,5 kg krumpli
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 2 lecsópaprika
    • 0,5 kg paradicsom
    • frissen őrölt bors
    • 1 kisebb csilipaprika mag nélkül
    • 3 ek paradicsompüré
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 kk kurkuma
    • 400 g tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzányomjuk (fokhagymanyomóval) a fokhagyma gerezdeket.

    Enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a darált húst, majd a hús fehéredéséig együtt pirítjuk. Az apróra darabolt paprikát és a paradicsomot is a fazékba tesszük, rákanalazzuk a paradicsompürét, és fedő alatt rövid ideig főzzük.

    Közben megtisztítjuk a krumplit, és kockákra vágjuk. A fazékban összekeverjük a krumplit a húsos raguval, majd nagyobb tepsibe, vagy sütőtálba terítjük.
    Fólia alatt fél óráig sütjük.

    A tejfölt a tojással és a liszttel elkeverjük, és a fóliától megszabadított krumplival kevert ragu tetejére simítjuk. Újabb fél óráig sütjük, ám ezúttal fólia nélkül. Ezalatt a tejföl látványos kérget képez a muszaka tetején.

    Tanácsos kicsit várni a tálalással, mert ha hűl, szebben szeletelhető, így látványosabban tálalható ételünk.

    A muszaka hamisan kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 130 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá