Muszaka hamisan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéslapocka
  • 2,5 kg krumpli
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 lecsópaprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • frissen őrölt bors
  • 1 kisebb csilipaprika mag nélkül
  • 3 ek paradicsompüré
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kk kurkuma
  • 400 g tejföl
  • 3 tojás
  • 3 ek liszt
  • kevés étolaj

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzányomjuk (fokhagymanyomóval) a fokhagyma gerezdeket.

Enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a darált húst, majd a hús fehéredéséig együtt pirítjuk. Az apróra darabolt paprikát és a paradicsomot is a fazékba tesszük, rákanalazzuk a paradicsompürét, és fedő alatt rövid ideig főzzük.

Közben megtisztítjuk a krumplit, és kockákra vágjuk. A fazékban összekeverjük a krumplit a húsos raguval, majd nagyobb tepsibe, vagy sütőtálba terítjük.
Fólia alatt fél óráig sütjük.

A tejfölt a tojással és a liszttel elkeverjük, és a fóliától megszabadított krumplival kevert ragu tetejére simítjuk. Újabb fél óráig sütjük, ám ezúttal fólia nélkül. Ezalatt a tejföl látványos kérget képez a muszaka tetején.

Tanácsos kicsit várni a tálalással, mert ha hűl, szebben szeletelhető, így látványosabban tálalható ételünk.