Mindent bele rakottas recept
Hozzávalók:
Hozzávalók 6 főre:
- 1 kg közepes méretű burgonya
- 250 g orsó tészta
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 doboz kukoricakonzerv
- 4 pár virsli
- 3 fej vöröshagyma
Mártás:
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tömlős sajt (sonkás)
- 8 dl tej
- 1 kis doboz tejföl
- csipet pirospaprika
- bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A burgonyát héjába megfőzzük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A tojást is keményre főzzük. A virslit és a 3 fej hagymát felkarikázzuk.
Mártás :
Az olajban megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, sűrűsödésig főzzük. Hozzákeverjük a tejfölt a tömlős sajtot a reszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük.
Kivajazott jénai tálba karikázzuk a burgonya felét, rá rétegezzük a hagymát, virslit, kukoricát, tojást, rá öntünk egy kevés mártást, majd rátesszük a tészta felét. Újrakezdjük a rétegezést, a tetejére burgonya kerüljön amit vékonyan bekenünk a mártással.
Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

