Mindent bele káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 pohár gersli (hántolt árpa)
- 3 fej vöröshagyma
- 1 ek. zsír vagy olaj
- 30-40 dkg darált hús
- fél szál (füstölt) kolbász
- 20-30 dkg sonka
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A gerslit vízben beáztatjuk. A kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk és a szintén kis kockákra vágott főtt vagy sima füstölt sonkát megsütjük rajta. A darált húst hozzáadjuk és együtt pároljuk, majd ízlés szerint befüszerezzük. Vigyázzunk a sóval mert a sonka is sós! A kimosott savanyú káposztát hozzáadjuk és felengedjük vízzel, hogy jól ellepje. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a beáztatott leszűrt gerslit (finomabb és egészségesebb mint a rizs). Ha szükséges adunk még hozzá vizet. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Nagyon finom és laktató. Húsvéti maradékokból kiváló étel és hatalmas adag lesz belőle 6-8 személy részére. Ízlés szerint tejföllel is fogyasztható. A sonkát helyettesíthetjük tarjával vagy oldalassal is. Igazi koleszterin bomba :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

