Mindent bele káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 pohár gersli (hántolt árpa)
- 3 fej vöröshagyma
- 1 ek. zsír vagy olaj
- 30-40 dkg darált hús
- fél szál (füstölt) kolbász
- 20-30 dkg sonka
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A gerslit vízben beáztatjuk. A kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk és a szintén kis kockákra vágott főtt vagy sima füstölt sonkát megsütjük rajta. A darált húst hozzáadjuk és együtt pároljuk, majd ízlés szerint befüszerezzük. Vigyázzunk a sóval mert a sonka is sós! A kimosott savanyú káposztát hozzáadjuk és felengedjük vízzel, hogy jól ellepje. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a beáztatott leszűrt gerslit (finomabb és egészségesebb mint a rizs). Ha szükséges adunk még hozzá vizet. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Nagyon finom és laktató. Húsvéti maradékokból kiváló étel és hatalmas adag lesz belőle 6-8 személy részére. Ízlés szerint tejföllel is fogyasztható. A sonkát helyettesíthetjük tarjával vagy oldalassal is. Igazi koleszterin bomba :)