Mindent bele káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 pohár gersli (hántolt árpa)
- 3 fej vöröshagyma
- 1 ek. zsír vagy olaj
- 30-40 dkg darált hús
- fél szál (füstölt) kolbász
- 20-30 dkg sonka
- só, bors, pirospaprika
Elkészítése:
A gerslit vízben beáztatjuk. A kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk és a szintén kis kockákra vágott főtt vagy sima füstölt sonkát megsütjük rajta. A darált húst hozzáadjuk és együtt pároljuk, majd ízlés szerint befüszerezzük. Vigyázzunk a sóval mert a sonka is sós! A kimosott savanyú káposztát hozzáadjuk és felengedjük vízzel, hogy jól ellepje. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a beáztatott leszűrt gerslit (finomabb és egészségesebb mint a rizs). Ha szükséges adunk még hozzá vizet. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Nagyon finom és laktató. Húsvéti maradékokból kiváló étel és hatalmas adag lesz belőle 6-8 személy részére. Ízlés szerint tejföllel is fogyasztható. A sonkát helyettesíthetjük tarjával vagy oldalassal is. Igazi koleszterin bomba :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

