Mindent bele káposzta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 pohár gersli (hántolt árpa)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír vagy olaj
  • 30-40 dkg darált hús
  • fél szál (füstölt) kolbász
  • 20-30 dkg sonka
  • só, bors, pirospaprika

Elkészítése:
A gerslit vízben beáztatjuk.  A kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk és a szintén kis kockákra vágott főtt vagy sima füstölt sonkát megsütjük rajta.  A darált húst hozzáadjuk és együtt pároljuk, majd ízlés szerint befüszerezzük. Vigyázzunk a sóval mert a sonka is sós! A kimosott savanyú káposztát hozzáadjuk és felengedjük vízzel, hogy jól ellepje. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a beáztatott leszűrt gerslit (finomabb és egészségesebb mint a rizs). Ha szükséges adunk még hozzá vizet. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt. Nagyon finom és laktató. Húsvéti maradékokból kiváló étel és hatalmas adag lesz belőle 6-8 személy részére. Ízlés szerint tejföllel is fogyasztható.  A sonkát helyettesíthetjük tarjával vagy oldalassal is. Igazi koleszterin bomba :)