Tojásos csirkeragu recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej karfiol
- 1 csomó újhagyma
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál étolaj
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 és 1/4 evőkanál curry
- 2,5 dl főzőtejszín
- só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítése
A rózsáira szedett karfiolt 1/4l forrásban levő sós vízben 10 percig főzöm. A tojásokat keményre főzöm, megpucolom és felnegyedelem.
A csíkokra vágott húst magas falú serpenyőben a felhevített olajon 8 percig sütöm, sózom, borsozom, és a felkarikázott hagyma felét hozzáadom. rövid ideig együtt sütöm, majd mindkettőt kiveszem.
A lisztet 1 evőkanál curryvel a felhevített vajon megpirítom. Állandóan keverve felöntöm 1/2 l karfiollével meg a tejszínnel, és kis lángon 10 percig főzöm. Sózom, borsozom, és összemelegítem a karfiollal, a hagymás hússal és a tojásgerezdekkel.
A maradék curryvel és hagymával szórva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »