Tojásos csirkeragu recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej karfiol
- 1 csomó újhagyma
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál étolaj
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 és 1/4 evőkanál curry
- 2,5 dl főzőtejszín
- só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítése
A rózsáira szedett karfiolt 1/4l forrásban levő sós vízben 10 percig főzöm. A tojásokat keményre főzöm, megpucolom és felnegyedelem.
A csíkokra vágott húst magas falú serpenyőben a felhevített olajon 8 percig sütöm, sózom, borsozom, és a felkarikázott hagyma felét hozzáadom. rövid ideig együtt sütöm, majd mindkettőt kiveszem.
A lisztet 1 evőkanál curryvel a felhevített vajon megpirítom. Állandóan keverve felöntöm 1/2 l karfiollével meg a tejszínnel, és kis lángon 10 percig főzöm. Sózom, borsozom, és összemelegítem a karfiollal, a hagymás hússal és a tojásgerezdekkel.
A maradék curryvel és hagymával szórva tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.