Tojásos csirkeragu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tojásos csirkeragu

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 1 fej karfiol
  • 1 csomó újhagyma
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 és 1/4 evőkanál curry
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítése

A rózsáira szedett karfiolt 1/4l forrásban levő sós vízben 10 percig főzöm. A tojásokat keményre főzöm, megpucolom és felnegyedelem.

A csíkokra vágott húst magas falú serpenyőben a felhevített olajon 8 percig sütöm, sózom, borsozom, és a felkarikázott hagyma felét hozzáadom. rövid ideig együtt sütöm, majd mindkettőt kiveszem.

A lisztet 1 evőkanál curryvel a felhevített vajon megpirítom. Állandóan keverve felöntöm 1/2 l karfiollével meg a tejszínnel, és kis lángon 10 percig főzöm. Sózom, borsozom, és összemelegítem a karfiollal, a hagymás hússal és a tojásgerezdekkel.

A maradék curryvel és hagymával szórva tálalom.