Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarhonyás hús recept

Tarhonyás hús
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 1 kg sertés comb
    • 4 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 2 db paradicsom
    • 2 db paprika
    • 1 db hegyes erős paprika/elhagyható/
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 tk gulyás krém vagy piros arany
    • 2-3 tk piros paprika
    • 1/2 kg tarhonya
    • étolaj vagy zsír /sertés,liba/

    Elkészítése:
    A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A tarhonyát az olajon arany barnára pirítjuk, majd tarhonyától függően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük, és fedővel lefedve készre pároljuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat, és paradicsomot. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet alá öntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Tálalás előtt a tarhonyát villával átforgatjuk és összekeverjük a kész pörkölttel. Lefedve hagyjuk egy kicsit állni.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!:))

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá