Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai Penne recept

Bolognai Penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • 2 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál só
    • Magyaros fűszerkeverék ( helyettesíthető csípős fűszerekkel, pl színes bors)
    • 1 kocka marhahús-leveskocka ( ízfokozónak)
    • 1 csomag penne tészta
    • paradicsomlé 4dl / 4 evőkanál ketchup ( ha ketchup, akkor 4dl vizet is teszek még hozzá)

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon forró, sós, olajos vízben készre főzöm.
    A szósz: 3-4 evőkanálnyi olajat forrósítok, majd a szeletekre vágott hagymát üvegesre pirítom benne, majd hozzáadom a fokhagymát és a pirospaprikát, csak pár másodpercig sütöm, nehogy megkeseredjen a paprika. Majd ráteszem a darált húst, és megpirítom rajta, miután megfőtt, hozzá adok 1 kiskanál sót, és borsot, (vagy csípős fűszerkeveréket), felöntöm a paradicsomlével, majd amikor már forr, belemorzsolom a leveskockát.Néhány percig még forralom, és kavargatom, majd lezárom.
    A tésztát a kelleténél puhábbra főzöm, hogy jól felszívja a szószt és ízletes legyen!

    Tipp:

    A leveskocka jó trükk :) gyors és finom, még sajt sem kell hozzá:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá