Bolognai Penne recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- 2 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál só
- Magyaros fűszerkeverék ( helyettesíthető csípős fűszerekkel, pl színes bors)
- 1 kocka marhahús-leveskocka ( ízfokozónak)
- 1 csomag penne tészta
- paradicsomlé 4dl / 4 evőkanál ketchup ( ha ketchup, akkor 4dl vizet is teszek még hozzá)
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon forró, sós, olajos vízben készre főzöm.
A szósz: 3-4 evőkanálnyi olajat forrósítok, majd a szeletekre vágott hagymát üvegesre pirítom benne, majd hozzáadom a fokhagymát és a pirospaprikát, csak pár másodpercig sütöm, nehogy megkeseredjen a paprika. Majd ráteszem a darált húst, és megpirítom rajta, miután megfőtt, hozzá adok 1 kiskanál sót, és borsot, (vagy csípős fűszerkeveréket), felöntöm a paradicsomlével, majd amikor már forr, belemorzsolom a leveskockát.Néhány percig még forralom, és kavargatom, majd lezárom.
A tésztát a kelleténél puhábbra főzöm, hogy jól felszívja a szószt és ízletes legyen!
Tipp:
A leveskocka jó trükk :) gyors és finom, még sajt sem kell hozzá:)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.