Mexikói sertéstokány recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 2 tk oregáno
- 4 ek sűrített paradicsom
- 1 kápia paprika
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 konzerv (mexikói) zöldségkeverék
- 2 dl fehérbor
- 1 tk chilipaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, aláöntöm a bort és puhulásig pároljuk. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a lecsepegtetett konzerveket. Megszórjuk chilivel, elkeverjük és az egészet összeforraljuk.
Kifőtt tésztával tálaljuk.
A mexikói sertéstokány kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »