Mexikói sertéstokány recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 2 tk oregáno
- 4 ek sűrített paradicsom
- 1 kápia paprika
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 konzerv (mexikói) zöldségkeverék
- 2 dl fehérbor
- 1 tk chilipaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, aláöntöm a bort és puhulásig pároljuk. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a lecsepegtetett konzerveket. Megszórjuk chilivel, elkeverjük és az egészet összeforraljuk.
Kifőtt tésztával tálaljuk.
A mexikói sertéstokány kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »