Mexikói sertéstokány recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 2 tk oregáno
- 4 ek sűrített paradicsom
- 1 kápia paprika
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 konzerv (mexikói) zöldségkeverék
- 2 dl fehérbor
- 1 tk chilipaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, aláöntöm a bort és puhulásig pároljuk. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a lecsepegtetett konzerveket. Megszórjuk chilivel, elkeverjük és az egészet összeforraljuk.
Kifőtt tésztával tálaljuk.
A mexikói sertéstokány kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 159 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 8 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.