Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói sertéstokány recept

Mexikói sertéstokány
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertés lapocka
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 ek étolaj
    • 2 tk oregáno
    • 4 ek sűrített paradicsom
    • 1 kápia paprika
    • 1 konzerv vörösbab
    • 1 konzerv csemegekukorica
    • 1 konzerv (mexikói) zöldségkeverék
    • 2 dl fehérbor
    • 1 tk chilipaprika
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt bors

    Elkészítése:

    A kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, aláöntöm a bort és puhulásig pároljuk. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.

    Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a lecsepegtetett konzerveket. Megszórjuk chilivel, elkeverjük és az egészet összeforraljuk.

    Kifőtt tésztával tálaljuk.

    A mexikói sertéstokány kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 159 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá