Mexikói sertéstokány

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek étolaj
  • 2 tk oregáno
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 1 kápia paprika
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 konzerv (mexikói) zöldségkeverék
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tk chilipaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, aláöntöm a bort és puhulásig pároljuk. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsompürét és a lecsepegtetett konzerveket. Megszórjuk chilivel, elkeverjük és az egészet összeforraljuk.

Kifőtt tésztával tálaljuk.