Mediterrán csirkemell csíkok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 25 dkg gomba
- 2 kápia paprika
- 1/2 alma
- 1/2 kg paradicsom
- 25 dkg sárgarépa
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg olajbogyó
- 15 dkg aszalt paradicsom
- 3 szardella
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 kiskanál balzsamecet
- csipet só
- csipet őrölt bors
- 6-8 bazsalikom levél
- 1 szál szárzeller
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 kg száraztészta
Elkészítése:
A csirkemellet sós vízben, kevés szemes borssal megfőzzük. A léből, a ragu főzéséhez is használhatunk, de levest is készíthetünk belőle.
A többi hozzávalót feldaraboljuk. A répát karikára, a hagymát szeletekre, a paprikát csíkokra, az olajbogyót félbe, a gombát szép szeletekre. A paradicsomot néhány percre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk.
A forró serpenyőben, olívaolajon a sárgarépát, a hagymát, a szétnyomott fokhagymát és a szardellát, a hámozott paradicsomot szétnyomkodva pároljuk. Ha vegánoknak csináljuk, a szardellát sóval helyettesítjük!
A csirke alapléből öntünk rá, de ezt vízzel is helyettesíthetjük. 15 perc párolás után, beletesszük az olajbogyót, a csíkozott színes paprikát, az aszalt paradicsomot, kevés balzsamecetet, frissen őrölt borsot, a sűrített paradicsomot, tépkedett, vagy nagyobbra szelt zöld fűszereket, a szeletelt gombát és a csíkokra vágott almát is. Rövid párolás után kerül hozzá a csíkokra vágott, előfőtt csirkemell is. Ezt a vegetáriánusoknál elhagyhatjuk!
Olaszos tésztán tálaljuk. Parmezánt vagy mozzarellát is tehetünk rá.
Tipp:
Az étel vegetáriánus módon is elkészíthető, a hús és a szardella kihagyásával. Ebben az esetben, több zöldség kerül a serpenyőbe, vagy tárcsába. Én 10 literes, elektromos serpenyőben készítettem, de lehet wokban is csinálni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »