Mediterrán csirkemell csíkok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 25 dkg gomba
  • 2 kápia paprika
  • 1/2 alma
  • 1/2 kg paradicsom
  • 25 dkg sárgarépa
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg olajbogyó
  • 15 dkg aszalt paradicsom
  • 3 szardella
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 kiskanál balzsamecet
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • 6-8 bazsalikom levél
  • 1 szál szárzeller
  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2 kg száraztészta

Elkészítése:

A csirkemellet sós vízben, kevés szemes borssal megfőzzük. A léből, a ragu főzéséhez is használhatunk, de levest is készíthetünk belőle.

A többi hozzávalót feldaraboljuk. A répát karikára, a hagymát szeletekre, a paprikát csíkokra, az olajbogyót félbe, a gombát szép szeletekre. A paradicsomot néhány percre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk.

A forró serpenyőben, olívaolajon a sárgarépát, a hagymát, a szétnyomott fokhagymát és a szardellát, a hámozott paradicsomot szétnyomkodva pároljuk. Ha vegánoknak csináljuk, a szardellát sóval helyettesítjük!

A csirke alapléből öntünk rá, de ezt vízzel is helyettesíthetjük. 15 perc párolás után, beletesszük az olajbogyót, a csíkozott színes paprikát, az aszalt paradicsomot, kevés balzsamecetet, frissen őrölt borsot, a sűrített paradicsomot, tépkedett, vagy nagyobbra szelt zöld fűszereket, a szeletelt gombát és a csíkokra vágott almát is. Rövid párolás után kerül hozzá a csíkokra vágott, előfőtt csirkemell is. Ezt a vegetáriánusoknál elhagyhatjuk!

Olaszos tésztán tálaljuk. Parmezánt vagy mozzarellát is tehetünk rá.

Tipp:

Az étel vegetáriánus módon is elkészíthető, a hús és a szardella kihagyásával. Ebben az esetben, több zöldség kerül a serpenyőbe, vagy tárcsába. Én 10 literes, elektromos serpenyőben készítettem, de lehet wokban is csinálni.