Marhapörkölt recept
Hozzávalók:
- 1 kg marha comb
- 10-15 dkg szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek őrölt piros paprika
- 2 dl vörösbor
- 1 paradicsom
- 1 paprika
Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk, majd kisütjük és kivesszük a visszamaradt pörcöt. A zsiradékon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát. A húst apró kockákra vágjuk. A hagymára rátesszük a pirospaprikát, majd pár másodperc után a húst is hozzáadjuk. Megpirítjuk a húst, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint ízesítjük. Ha elfövi a levét akkor öntsünk még rá, a bort csak akkor adjuk hozzá, ha már majdnem puha a hús. Puhára főzzük és nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

