Marhapörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg marha comb
- 10-15 dkg szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek őrölt piros paprika
- 2 dl vörösbor
- 1 paradicsom
- 1 paprika
Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk, majd kisütjük és kivesszük a visszamaradt pörcöt. A zsiradékon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát. A húst apró kockákra vágjuk. A hagymára rátesszük a pirospaprikát, majd pár másodperc után a húst is hozzáadjuk. Megpirítjuk a húst, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint ízesítjük. Ha elfövi a levét akkor öntsünk még rá, a bort csak akkor adjuk hozzá, ha már majdnem puha a hús. Puhára főzzük és nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »