Marhapörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 kg marha comb
- 10-15 dkg szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek őrölt piros paprika
- 2 dl vörösbor
- 1 paradicsom
- 1 paprika
Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk, majd kisütjük és kivesszük a visszamaradt pörcöt. A zsiradékon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát. A húst apró kockákra vágjuk. A hagymára rátesszük a pirospaprikát, majd pár másodperc után a húst is hozzáadjuk. Megpirítjuk a húst, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint ízesítjük. Ha elfövi a levét akkor öntsünk még rá, a bort csak akkor adjuk hozzá, ha már majdnem puha a hús. Puhára főzzük és nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »