Magyaros rizses lecsó füstölt házi sonkával, szalonnával és kolbásszal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy bögre rizs
- 1 dl olaj
- 3 ek ételízesítő
- 4 nagy fej hagyma
- 1 kg lecsópaprika
- 80 dkg paradicsom
- 2 szelet házi sonka
- 1 szál kolbász
- 1 nagy szelet szalonna
- 1 kk só
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk szódabikarbóna
Elkészítése:
Olajban megsütjük a sonkát és a szalonnát. Amikor kész, kivesszük a sonkát és a szalonnát. Az olajba beletesszük a hagymát és egy kicsit fedő alatt pároljuk.
Rátesszük az összevágott paprikát és a paradicsomot, valamint az ételízesítőt, a sót, az őrölt borsot, a fokhagymát, a szódabikarbónát, végül pedig a kolbászt.
Fedő alatt pároljuk, amíg jó szaftos lesz (kb. 40 perc). Levesszük a fedőt, utána rászórjuk az őrölt paprikát és jól összekeverjük.
Egy kis olajat öntünk egy edénybe, a megmosott rizst jól megpirítjuk és kétszer annyi forró vizet öntünk rá.
Beletesszük az ételízesítőt és kis lángon fedő alatt addig pároljuk, amíg elfő a víz.
Lekapcsoljuk a gázt, alufóliával letakarjuk az edényt, annak tetejére rátesszük a fedőt, így utána megpuhul.
Ha kész, összekeverjük a lecsóval és a tetejére tesszük a sonkát, a szalonnát és a kolbászt.
Tipp:
Erős paprikával is tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »