Lyoni burgonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 50 dkg csirkemáj
- 30 dkg sütnivaló kolbász
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 leveskocka
- 2 dl víz
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 5 dkg konzerv paradicsom
- 10 dkg sajt
- 5 dl főzőtejszín
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt.
A vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntjük a májra. Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát é sűrűsödésig főzzük.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, az aljára leteszünk egy sor burgonyát, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu és befedjük burgonyával.
Ráreszeljük a maradék sajtot.
A tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »