Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lyoni burgonya recept

Lyoni burgonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 50 dkg csirkemáj
    • 30 dkg sütnivaló kolbász
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 leveskocka
    • 2 dl víz
    • 5 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 5 dkg konzerv paradicsom
    • 10 dkg sajt
    • 5 dl főzőtejszín
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyem

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

    A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt.

    A vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntjük a májra. Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát é sűrűsödésig főzzük.

    Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, az aljára leteszünk egy sor burgonyát, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu és befedjük burgonyával.
    Ráreszeljük a maradék sajtot.

    A tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá