Lyoni burgonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg csirkemáj
  • 30 dkg sütnivaló kolbász
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 leveskocka
  • 2 dl víz
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 5 dkg konzerv paradicsom
  • 10 dkg sajt
  • 5 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

A megpucolt és felkockázott vöröshagymát olajon megpároljuk, rátesszük a megmosott és feldarabolt csirkemájat, majd a felkarikázott kolbászt.

A vizet felforraljuk, beletesszük a leveskockát, hozzáadjuk a paradicsompürét és ráöntjük a májra. Ízlés szerint sózzuk, belepréseljük a fokhagymát é sűrűsödésig főzzük.

Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, az aljára leteszünk egy sor burgonyát, erre ráöntjük a ragu felét, reszelünk rá sajtot, megint egy sor burgonya, erre a maradék ragu és befedjük burgonyával.
Ráreszeljük a maradék sajtot.

A tejszínt kikeverjük a tojással, belevagdossuk a petrezselyemzöldjét és ráöntjük a burgonya tetejére. Előmelegített sütőben készre sütjük.