Lilakáposztás hurka recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kis fej lila káposzta
- 1 szál véres hurka
- 2 szál májas hurka
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1-2 dkg zsír a tál kikenéséhez
- 1 teáskanál zsályaecet
- ízlés szerint só bors
- kevés víz
Elkészítése:
Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, a hurkákat vastagabb karikákra vágva a tálba rakosgatjuk. A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk és a hurkára szórjuk.
A lila káposzta torzsáját kivágva -konyhai robotgép segítségével- csíkokra vágjuk, és egy külön tálban összekeverjük sóval, borssal, zsályaecettel, majd egyenletesen beborítjuk vele a hurkát.
A szalonnát felszeleteljük, bevagdossuk kakastaréj formájúra, és rárakosgatjuk a káposzta tetejére.
Ráöntünk 1-2 evőkanál vizet, sütőbe toljuk és 40 percig sütjük 190 °C-on.
Tipp:
Zsálya ecet helyett használhatunk vörösborecetet. Köretnek inkább burgonyapüré, esetleg sült burgonya való.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.