Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lilakáposztás hurka recept

Lilakáposztás hurka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kis fej lila káposzta
    • 1 szál véres hurka
    • 2 szál májas hurka
    • 1 fej vöröshagyma
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1-2 dkg zsír a tál kikenéséhez
    • 1 teáskanál zsályaecet
    • ízlés szerint só bors
    • kevés víz

    Elkészítése:

    Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, a hurkákat vastagabb karikákra vágva a tálba rakosgatjuk. A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk és a hurkára szórjuk.

    A lila káposzta torzsáját kivágva -konyhai robotgép segítségével- csíkokra vágjuk, és egy külön tálban összekeverjük sóval, borssal, zsályaecettel, majd egyenletesen beborítjuk vele a hurkát.

    A szalonnát felszeleteljük, bevagdossuk kakastaréj formájúra, és rárakosgatjuk a káposzta tetejére.

    Ráöntünk 1-2 evőkanál vizet, sütőbe toljuk és 40 percig sütjük 190 °C-on.

    Tipp:

    Zsálya ecet helyett használhatunk vörösborecetet. Köretnek inkább burgonyapüré, esetleg sült burgonya való.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá