Lilakáposztás hurka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kis fej lila káposzta
  • 1 szál véres hurka
  • 2 szál májas hurka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1-2 dkg zsír a tál kikenéséhez
  • 1 teáskanál zsályaecet
  • ízlés szerint só bors
  • kevés víz

Elkészítése:

Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, a hurkákat vastagabb karikákra vágva a tálba rakosgatjuk. A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk és a hurkára szórjuk.

A lila káposzta torzsáját kivágva -konyhai robotgép segítségével- csíkokra vágjuk, és egy külön tálban összekeverjük sóval, borssal, zsályaecettel, majd egyenletesen beborítjuk vele a hurkát.

A szalonnát felszeleteljük, bevagdossuk kakastaréj formájúra, és rárakosgatjuk a káposzta tetejére.

Ráöntünk 1-2 evőkanál vizet, sütőbe toljuk és 40 percig sütjük 190 °C-on.

Tipp:

Zsálya ecet helyett használhatunk vörösborecetet. Köretnek inkább burgonyapüré, esetleg sült burgonya való.