Lecsós-húsos fészek recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 szelet kenyér
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- bors
- 1 tk őrölt piros paprika
- 2 ek liszt
- 3 ek zsemlemorzsa
Töltelékhez:
- 2 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 4 db paprika
- só
- bors
Elkészítése:
Kenyérszeleteket vízbe áztatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk felkockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a hagymát,vízből kinyomkodott kenyereket, a tojást és a lisztet.Sózzuk-borsozzuk meghintjük piros paprikával.
Kis gombócokat formálunk belőle, közepébe kis mélyedést alakítunk ki az ujjunkkal ,beleforgatjuk zsemlemorzsába és forró olajba kisütjük.
Töltelékhez:
A hagymát és a paradicsomot megpucoljuk, majd a paprikával együtt cikkekre szeleteljük.
Kevés olajon megsütjük sózzuk-borsozzuk és a végén ráöntjük a felvert tojásokat amit megsóztunk. Ha megsült, a húsfészkekre halmozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

