Lecsó Gabriella módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg sárga paprika
- 0,5 kg piros húsú paprika
- 60 dkg paradicsom
- 6 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt húsos szalonna
- 15 dkg száraz kolbász
- 1 teáskanál vegeta
- 1 csapott evőkanál oregánó
- 20 dkg gomba
- só ízlés szerint
- 20 dkg zsír
Elkészítése:
A hozzávalókat megmossuk, megtisztítjuk. A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk és belekarikázzuk a vöröshagymát, fokhagymát és az apró kockára vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt. Lassú tűzön megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat és az elnegyedelt paradicsomot és a szeletelt gombát. Ízlés szerint fűszerezzük és lassú tűzön puhára főzzük. Rizzsel, tarhonyával vagy bármivel tálalható.
Sztori: Én, mint régi háziasszony a hagyományt őrzöm,s csak ajánlani tudom,a lecsóm,mert nagyon finom. Számtalanszor elkészítettem már.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »