Lecsó Gabriella módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg sárga paprika
- 0,5 kg piros húsú paprika
- 60 dkg paradicsom
- 6 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt húsos szalonna
- 15 dkg száraz kolbász
- 1 teáskanál vegeta
- 1 csapott evőkanál oregánó
- 20 dkg gomba
- só ízlés szerint
- 20 dkg zsír
Elkészítése:
A hozzávalókat megmossuk, megtisztítjuk. A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk és belekarikázzuk a vöröshagymát, fokhagymát és az apró kockára vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt. Lassú tűzön megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat és az elnegyedelt paradicsomot és a szeletelt gombát. Ízlés szerint fűszerezzük és lassú tűzön puhára főzzük. Rizzsel, tarhonyával vagy bármivel tálalható.
Sztori: Én, mint régi háziasszony a hagyományt őrzöm,s csak ajánlani tudom,a lecsóm,mert nagyon finom. Számtalanszor elkészítettem már.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »