Lecsó Gabriella módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg sárga paprika
- 0,5 kg piros húsú paprika
- 60 dkg paradicsom
- 6 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt húsos szalonna
- 15 dkg száraz kolbász
- 1 teáskanál vegeta
- 1 csapott evőkanál oregánó
- 20 dkg gomba
- só ízlés szerint
- 20 dkg zsír
Elkészítése:
A hozzávalókat megmossuk, megtisztítjuk. A zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztjuk és belekarikázzuk a vöröshagymát, fokhagymát és az apró kockára vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt. Lassú tűzön megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott paprikákat és az elnegyedelt paradicsomot és a szeletelt gombát. Ízlés szerint fűszerezzük és lassú tűzön puhára főzzük. Rizzsel, tarhonyával vagy bármivel tálalható.
Sztori: Én, mint régi háziasszony a hagyományt őrzöm,s csak ajánlani tudom,a lecsóm,mert nagyon finom. Számtalanszor elkészítettem már.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »