Lecsó gazdagon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertészsír
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 kg lecsópaprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek cukor
- 30 dkg virsli
- 30 dkg gyulai kolbász
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm, majd megpirítom benne a kockára vágott kolozsvári szalonnát, a vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, megsózom, és fedő alatt félig megfőzöm.
Megszórom pirospaprikával, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, ízesítem cukorral, beleteszem a karikára vágott virslit és kolbászt, fedő alatt 10 percig főzöm, majd tálalom.
A lecsó gazdagon kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »