Lecsó gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 kg lecsópaprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek cukor
  • 30 dkg virsli
  • 30 dkg gyulai kolbász
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm, majd megpirítom benne a kockára vágott kolozsvári szalonnát, a vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, megsózom, és fedő alatt félig megfőzöm.

Megszórom pirospaprikával, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot, ízesítem cukorral, beleteszem a karikára vágott virslit és kolbászt, fedő alatt 10 percig főzöm, majd tálalom.