Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsó recept

Lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg lecsópaprika
    • 0,5 kg paradicsom
    • 3-4 fej vöröshagyma
    • zsír, vagy étolaj
    • őrölt bors
    • pár gerezd fokhagyma (opcionális)
    • csípős paprika (opcionális)

    Elkészítése:

    Én mindent rusztikusra vágok, tehát nem aprózom feleslegesen a hozzávalókat. A hagymát is vastagabb félkarikákra, a paradicsomot negyedre, vagy ha nagyok a paradicsomok, kicsit apróbbra, a paprikát is 1 centis karikákra vágom.

    A hagyma megdinsztelésével kezdek. Ezután beleteszem a fokhagymát, majd megsózom. Szinte azonnal jön hozzá a paradicsom, amit hagyok, hogy kicsit szétfőjön. Ekkor teszem hozzá a paprikát, amit csak addig főzök, hogy roppanós maradjon. Így a legjobb! A hagyma és a paprika megkülönböztethető, a paradicsom, egy viszonylag semleges, de mégis kitűnő ízhordozó.

    Rövid főzést igényel. Serpenyőben, fazékban, lábasban, ha több vendégnek készítjük bográcsban, sőt akár wokban is csinálhatunk lecsót. A főzése közben ízlés szerint adhatunk bele frissen őrölt borsot, csípős paprikát őrölve vagy frissen, és van, aki a színe miatt őrölt pirospaprikát is tesz hozzá. (Én ezt felesleges luxusnak tekintem, mert lehetőleg többszínű paprikából csinálom inkább.) A lecsópaprikában is vannak színesek, de ha nem, néhány kápia, vagy pritaminpaprika színesebbé teszi.

    Tipp:

    A lecsót minden nemzet sajátjának tekinti. Alapreceptet írtam, ami rizzsel, tojással, kolbásszal, virslivel, és szinte mindennel elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá