Krumplis csusza recept
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a tészta felvesz, hogy ne legyen ragadós.
Kinyújtjuk vékonyra, majd nagyobb darabokra vágjuk, majd ezeket a darabokat apróra tépkedjük, mint a csipetkét. Forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és összekeverjük kevés olajjal.
A kolbászból és a tojásokból rántottát készítünk, majd összekeverjük a kifőtt tésztával.
Tipp:
Ezt a receptet az anyósomtól tanultam. Ő az ő anyósától, ha összeadjuk az éveket hát kijön vagy száz év. Nagyon régi recept. Lényeg hogy finom, nem kalória szegény, de néha ezt is megengedhetjük magunknak:-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »











