Krumpli vitorlás recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db nagyobb burgonya
- 15 dkg sonka
- 10 dkg bacon
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 1 szál póréhagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- só
- őrölt fehér bors
- ételízesítő
Elkészítése:
A burgonyákat héjában megfőzzük. A paprikát, bacont, sonkát, póréhagymát apró kockákra vágjuk. A burgonyákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk. A “kaparékot” villával összenyomkodjuk és elkeverjük 1 dl tejföllel, a reszelt sajt felével, az apróra vágott baconnel, sonkával, paprikával és póréhagymával. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel, majd a burgonyákba töltjük. Tetejüket megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.
A vitorla: póréhagyma zöldje és fogvájó.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.