Krumpli vitorlás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg bacon
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • őrölt fehér bors
  • ételízesítő

Elkészítése:
A burgonyákat héjában megfőzzük. A paprikát, bacont, sonkát, póréhagymát apró kockákra vágjuk. A burgonyákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk. A “kaparékot” villával összenyomkodjuk és elkeverjük 1 dl tejföllel, a reszelt sajt felével, az apróra vágott baconnel, sonkával, paprikával és póréhagymával. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel, majd a burgonyákba töltjük. Tetejüket megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük.
A vitorla: póréhagyma zöldje és fogvájó.
Jó étvágyat kívánok hozzá!