Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás pirított csirkemell, főtt-sült krumplival recept

Fokhagymás pirított csirkemell, főtt-sült krumplival
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb csirkemell
    • 1 kisebb fej fokhagyma
    • bors
    • pici chilipaprika
    • majoránna
    • 1 kg krumpli
    • 1 evőkanál liszt
    • olaj

    Elkészítés:

    A krumplit megtisztítom és sós vízben félpuhára főzöm.

    Közben a megmosott csirkemellet apró kockára vágom, sózom, borsozom és apránként átpirítom a forró olajon. Amikor már az összes megpirult, a visszamaradt olajon a fokhagymát pár pillanat alatt lepirítom és mehet vissza az összes csirkemell.

    Fűszerezem sóval, borssal majoránnával és a chilivel, még így nagyon alaposan lepirítom, ha nagyon kevés lenne a szaftja kevés vizet öntök alá, pár csipet liszttel megszórom és addig főzöm amíg jó krémes lesz a szaft.

    A félig főtt krumplit leszűröm és bő, forró olajban aranybarnára sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá