Krumpliba rejtett húsgolyók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 krumpli ( 25-30 dkg)
- 1 cukkini héjastól (25-30 dkg)
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 6-8 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt sajt, parmezán)
- egy mokkáskanál fűszerpapika
- 10 koktél paradicsom
- kapor, kakukkfű, petrezselyemzöld
Húsgolyó:
- 50 dkg darált sertéscomb
- egy teáskanál fasírtfűszerpor(só, fokhagyma, hagyma, pirospaprika)
- egy kis méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy púpozott evőkanál zabhely
- petrezselyemzöld
- olaj a tepsi kikenéséhez
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítése:
Elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a fasírtfűszerporral, petrezselyemzölddel, borssal, hozzáadjuk a zabpelyhet és a tojást. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából.
Megpucoljuk a krumplit, almareszelőn lereszeljük, majd a cukkinit is. Rajta hagyjuk a cukkini zöld héját. Sózzuk, beletesszük a felaprított kaprot és néhány kakukkfű levelet.
Kiolajazunk egy kis tepsit, meghintjük a zsemlemorzsával. A tepsibe tesszük a kinyomkodott cukkinis-krumplis keveréket. Közéjük helyezzük a húsgolyókat és a megmosott koktélparadicsomokat, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet. Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot. Egy evőkanányi sajtot félreteszünk.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk, 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük, majd levesszük a fóliát. A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd rászórjuk. 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe, addig ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap. A légkeveréses fokozatot be lehet kapcsolni.
Tipp:
Az adagon természetesen lehet változtatni, aki szeretné tehet bele több húsgolyót.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »