Krumpliba rejtett húsgolyók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 krumpli ( 25-30 dkg)
- 1 cukkini héjastól (25-30 dkg)
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 6-8 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt sajt, parmezán)
- egy mokkáskanál fűszerpapika
- 10 koktél paradicsom
- kapor, kakukkfű, petrezselyemzöld
Húsgolyó:
- 50 dkg darált sertéscomb
- egy teáskanál fasírtfűszerpor(só, fokhagyma, hagyma, pirospaprika)
- egy kis méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egy púpozott evőkanál zabhely
- petrezselyemzöld
- olaj a tepsi kikenéséhez
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítése:
Elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a fasírtfűszerporral, petrezselyemzölddel, borssal, hozzáadjuk a zabpelyhet és a tojást. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából.
Megpucoljuk a krumplit, almareszelőn lereszeljük, majd a cukkinit is. Rajta hagyjuk a cukkini zöld héját. Sózzuk, beletesszük a felaprított kaprot és néhány kakukkfű levelet.
Kiolajazunk egy kis tepsit, meghintjük a zsemlemorzsával. A tepsibe tesszük a kinyomkodott cukkinis-krumplis keveréket. Közéjük helyezzük a húsgolyókat és a megmosott koktélparadicsomokat, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet. Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot. Egy evőkanányi sajtot félreteszünk.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk, 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük, majd levesszük a fóliát. A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd rászórjuk. 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe, addig ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap. A légkeveréses fokozatot be lehet kapcsolni.
Tipp:
Az adagon természetesen lehet változtatni, aki szeretné tehet bele több húsgolyót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


