Hozzávalók:
Húsgolyó:
Elkészítése:
Elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a fasírtfűszerporral, petrezselyemzölddel, borssal, hozzáadjuk a zabpelyhet és a tojást. Jól összegyúrjuk és nedves kézzel diónyi golyókat formázunk a masszából.
Megpucoljuk a krumplit, almareszelőn lereszeljük, majd a cukkinit is. Rajta hagyjuk a cukkini zöld héját. Sózzuk, beletesszük a felaprított kaprot és néhány kakukkfű levelet.
Kiolajazunk egy kis tepsit, meghintjük a zsemlemorzsával. A tepsibe tesszük a kinyomkodott cukkinis-krumplis keveréket. Közéjük helyezzük a húsgolyókat és a megmosott koktélparadicsomokat, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet. Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot. Egy evőkanányi sajtot félreteszünk.
Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk, 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük, majd levesszük a fóliát. A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd rászórjuk. 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe, addig ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap. A légkeveréses fokozatot be lehet kapcsolni.
Az adagon természetesen lehet változtatni, aki szeretné tehet bele több húsgolyót.