Körtébe bújt karfiolfasírt recept
Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 1 közepes karfiol
- 2 csapott ek finomliszt
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 zsemle
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
Körethez:
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
Díszítéshez:
- 6 db babérlevél
- 6 db szegfűszeg
- 3 csepp ételfesték (elhagyható)
Elkészítése:
Fasírt készítése:
Karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és összedolgozzuk a kihűlt karfiollal, tojással.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát.
Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük.
Köret készítése:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel alaposan kikeverjük.
Összeállítás:
A gombócokat egyesével becsomagoljuk egy-egy adag krumplipürébe, és tenyerünkkel körtealakot formázunk belőle.
Díszítéshez:
Mindegyik körte tetejére teszünk egy babérlevelet és egy szem szegfűszeget.
Vékonyan lekenjük zöld ételfestékkel, de ez el is hagyható.
A körtébe bújt karfiolfasírt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 15 g
Zsír: 3 g