Hozzávalók:
Fasírthoz:
Körethez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és összedolgozzuk a kihűlt karfiollal, tojással.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát.
Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel alaposan kikeverjük.
A gombócokat egyesével becsomagoljuk egy-egy adag krumplipürébe, és tenyerünkkel körtealakot formázunk belőle.
Mindegyik körte tetejére teszünk egy babérlevelet és egy szem szegfűszeget.
Vékonyan lekenjük zöld ételfestékkel, de ez el is hagyható.