Körtébe bújt karfiolfasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Fasírthoz:

  • 1 közepes karfiol
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 zsemle
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint

Körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint

Díszítéshez:

  • 6 db babérlevél
  • 6 db szegfűszeg
  • 3 csepp ételfesték (elhagyható)

Elkészítése:

Fasírt készítése:

Karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és összedolgozzuk a kihűlt karfiollal, tojással.
Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát.
Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban kisütjük.

Köret készítése:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel alaposan kikeverjük.

Összeállítás:

A gombócokat egyesével becsomagoljuk egy-egy adag krumplipürébe, és tenyerünkkel körtealakot formázunk belőle.

Díszítéshez:

Mindegyik körte tetejére teszünk egy babérlevelet és egy szem szegfűszeget.
Vékonyan lekenjük zöld ételfestékkel, de ez el is hagyható.