Kolozsvári káposzta recept

Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg kolbász
- 1 csésze rizs
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg füstölt szalonna
- 450 g tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 3 babérlevél
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint ételízesítő
Elkészítése:
A savanyú káposztát átmossuk, majd 1 fej megpárolt vöröshagymára tesszük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az apróra vágott, 1 cikk fokhagymát.
A darált húst a szokásos módon, pörköltek készítjük el: 1 fej vöröshagymán fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, belerakjuk az összezúzott fokhagymát, felöntjük vízzel és puhára főzzük.
A tojásokat és a rizst feltesszük főni. Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a felkarikázott kolbászt is.
Ha minden készen van, rétegezzük: a tepsi aljára kerül a káposzta fele, erre jön a darált hús, rizs, kolbász, felkarikázott tojások és a szalonna. Befedjük a maradék káposztával, meglocsoljuk a szalonna és kolbász zsírjával, majd a tetejére rakjuk a tejfölt. Díszítésként lehet a tetejére szalonnát szórni.
Sütőben, nagy lángon, kb 30 percig sütjük. Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »