Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolozsvári káposzta recept

Kolozsvári káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg savanyú káposzta
    • 50 dkg darált hús
    • 20 dkg kolbász
    • 1 csésze rizs
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 450 g tejföl
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 cikk fokhagyma
    • 3 babérlevél
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint pirospaprika
    • ízlés szerint ételízesítő

    Elkészítése:

    A savanyú káposztát átmossuk, majd 1 fej megpárolt vöröshagymára tesszük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az apróra vágott, 1 cikk fokhagymát.

    A darált húst a szokásos módon, pörköltek készítjük el: 1 fej vöröshagymán fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, belerakjuk az összezúzott fokhagymát, felöntjük vízzel és puhára főzzük.

    A tojásokat és a rizst feltesszük főni. Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a felkarikázott kolbászt is.

    Ha minden készen van, rétegezzük: a tepsi aljára kerül a káposzta fele, erre jön a darált hús, rizs, kolbász, felkarikázott tojások és a szalonna. Befedjük a maradék káposztával, meglocsoljuk a szalonna és kolbász zsírjával, majd a tetejére rakjuk a tejfölt. Díszítésként lehet a tetejére szalonnát szórni.

    Sütőben, nagy lángon, kb 30 percig sütjük. Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá