Kölesfasírt paszternákkal recept

Hozzávalók:
- 15 dkg köles
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk majoranna
- 0,5 tk őrölt kömény
- 0,5 tk szerecsendió
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- 2-3 ek olívaolaj
Paszternák hozzávalói:
- 30 dkg paszternák
- 1 citrom leve
- 2 ek méz
- 1 tk magos dijoni mustár
- 2 ek olívaolaj
- só
Elkészítése:
A kölest főzzük puhára háromszoros mennyiségű vízben, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.
Amikor már csak langyos, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, és keverjük jól össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, majd ismét alaposan keverjük össze úgy, hogy egy formázható masszát kapjunk.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg olívaolajjal. (Bármilyen olajat használhatunk.)
Az összegyúrt masszából vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat, majd kicsit lapítsuk el, és forgassuk bele a zsemlemorzsába.
Helyezzük a kölespogácsákat egymás mellé az olajjal megspriccelt sütőpapírra, majd szintén spricceljük le mindegyik tetejét is olívaolajjal.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt világos zsemleszínűre a fasírtokat. (Én légkeveréses módban, 150 fokon 30 percig sütöttem.)
A paszternákot tisztítsuk meg, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A citrom levét keverjük simára a mézzel, a mustárral, az olívaolajjal és egy csipet sóval. Ezután kanalazzuk rá a teljesen kihűlt paszternákra, majd forgassuk alaposan össze. Tálalás előtt hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
Tálaláskor kínáljuk a köles fasírthoz a paszternákot, vagy ízlés szerint salátát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »