Kölesfasírt paszternákkal recept
Hozzávalók:
- 15 dkg köles
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk majoranna
- 0,5 tk őrölt kömény
- 0,5 tk szerecsendió
- só
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - zsemlemorzsa
- 2-3 ek olívaolaj
Paszternák hozzávalói:
- 30 dkg paszternák
- 1 citrom leve
- 2 ek méz
- 1 tk magos dijoni mustár
- 2 ek olívaolaj
- só
Elkészítése:
A kölest főzzük puhára háromszoros mennyiségű vízben, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.
Amikor már csak langyos, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Ezután ízlés szerint fűszerezzük, és keverjük jól össze. Végül adjuk hozzá az egész tojást, majd ismét alaposan keverjük össze úgy, hogy egy formázható masszát kapjunk.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg olívaolajjal. (Bármilyen olajat használhatunk.)
Az összegyúrt masszából vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat, majd kicsit lapítsuk el, és forgassuk bele a zsemlemorzsába.
Helyezzük a kölespogácsákat egymás mellé az olajjal megspriccelt sütőpapírra, majd szintén spricceljük le mindegyik tetejét is olívaolajjal.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt világos zsemleszínűre a fasírtokat. (Én légkeveréses módban, 150 fokon 30 percig sütöttem.)
A paszternákot tisztítsuk meg, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A citrom levét keverjük simára a mézzel, a mustárral, az olívaolajjal és egy csipet sóval. Ezután kanalazzuk rá a teljesen kihűlt paszternákra, majd forgassuk alaposan össze. Tálalás előtt hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
Tálaláskor kínáljuk a köles fasírthoz a paszternákot, vagy ízlés szerint salátát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »

