Kolbászos fetás frittata recept

Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg feta sajt
- 15 dkg csípős házi kolbász
- 1 piros kaliforniai paprika
- 4 szál újhagyma
- 1 ek olíva olaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
Az újhagymát karikára vágom, egy olyan serpenyőben amit később a sütőbe is be tudok tenni, megpirítom az olíva olajon, hozzá adom az apró kockára vágott kolbászt és addig sütöm, amíg elkezdi engedni a benne lévő zsiradékot és finom kolbász illat terjeng a levegőben.
Ezt követően rádobom a szintén apró kockára vágott kaliforniai paprikát és ezzel is összepirítom, arra vigyázok, hogy se a paprika, se a kolbász, se a hagyma ne égjen meg.
A tojást egy tálban felverem, sózom (azt tartsuk szem előtt, hogy a kolbász mennyire sós), borsozom, majd a kolbászos keverékre öntöm, megszórom a morzsolt feta sajttal, a felaprított petrezselyem zölddel és megvárom míg kezd felemelkedni.
Mikor a teteje még nyers, de már kicsit kiemelkedik, 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 4-5 percre, hogy aranybarnára piruljon a teteje.
Ízlés szerint salátával, zöldségekkel, pirítóssal, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »