Kolbászos fetás frittata recept

Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg feta sajt
- 15 dkg csípős házi kolbász
- 1 piros kaliforniai paprika
- 4 szál újhagyma
- 1 ek olíva olaj
- 1 csokor petrezselyemzöld
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítése:
Az újhagymát karikára vágom, egy olyan serpenyőben amit később a sütőbe is be tudok tenni, megpirítom az olíva olajon, hozzá adom az apró kockára vágott kolbászt és addig sütöm, amíg elkezdi engedni a benne lévő zsiradékot és finom kolbász illat terjeng a levegőben.
Ezt követően rádobom a szintén apró kockára vágott kaliforniai paprikát és ezzel is összepirítom, arra vigyázok, hogy se a paprika, se a kolbász, se a hagyma ne égjen meg.
A tojást egy tálban felverem, sózom (azt tartsuk szem előtt, hogy a kolbász mennyire sós), borsozom, majd a kolbászos keverékre öntöm, megszórom a morzsolt feta sajttal, a felaprított petrezselyem zölddel és megvárom míg kezd felemelkedni.
Mikor a teteje még nyers, de már kicsit kiemelkedik, 200 fokra előmelegített sütőbe teszem 4-5 percre, hogy aranybarnára piruljon a teteje.
Ízlés szerint salátával, zöldségekkel, pirítóssal, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »