Kocsonya recept

Hozzávalók:
- 2,5 kg kocsonyahús (köröm, csülök, bőr, fül, farok – nagyon fontos, hogy tegyünk bele bőrt és fülét, mert ettől fog jól megkocsonyásodni)
- fél szál füstölt kolbász
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kisebb zeller
- 3 fej fokhagyma
- 1 zöld hegyes erős paprika
- 1 babérlevél
- 15 szem egész fekete bors
- ízlés szerint só
- főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a díszítéshez
Elkészítése:
A húsokat alaposan megmosom és egy lábasban, annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni. Ha felforrt, folyamatosan habozom és mikor már szép tiszta a leve, hozzáadom a kolbászt, a megpucolt zöldségeket, a fokhagymát, a borsot, a babérlevelet, sózom és fedő alatt, éppen, hogy csak gyöngyözzön, 4 órát főzöm.
A levét néha, forró vízzel után töltöm, de mindig csak annyit, hogy pont ellepje.
Négy óra elteltével, kiszedem a húsokat, ha kihűlt alaposan kicsontozom, tányérokba egyenlő arányokba szétosztom a zöldségekkel és a főtt tojással együtt, majd egy szűrő segítségével felöntöm a lével.
Ha kiporcióztam, kiteszem a teraszra és ha szépen megkocsonyásodott frissen facsart citromlével, alma ecettel vagy ecetes tormával kínálom!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »