Kocsonya recept
Hozzávalók:
- 2,5 kg kocsonyahús (köröm, csülök, bőr, fül, farok – nagyon fontos, hogy tegyünk bele bőrt és fülét, mert ettől fog jól megkocsonyásodni)
- fél szál füstölt kolbász
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kisebb zeller
- 3 fej fokhagyma
- 1 zöld hegyes erős paprika
- 1 babérlevél
- 15 szem egész fekete bors
- ízlés szerint só
- főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a díszítéshez
Elkészítése:
A húsokat alaposan megmosom és egy lábasban, annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni. Ha felforrt, folyamatosan habozom és mikor már szép tiszta a leve, hozzáadom a kolbászt, a megpucolt zöldségeket, a fokhagymát, a borsot, a babérlevelet, sózom és fedő alatt, éppen, hogy csak gyöngyözzön, 4 órát főzöm.
A levét néha, forró vízzel után töltöm, de mindig csak annyit, hogy pont ellepje.
Négy óra elteltével, kiszedem a húsokat, ha kihűlt alaposan kicsontozom, tányérokba egyenlő arányokba szétosztom a zöldségekkel és a főtt tojással együtt, majd egy szűrő segítségével felöntöm a lével.
Ha kiporcióztam, kiteszem a teraszra és ha szépen megkocsonyásodott frissen facsart citromlével, alma ecettel vagy ecetes tormával kínálom!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

