Kocsonya recept

Hozzávalók:
- 2,5 kg kocsonyahús (köröm, csülök, bőr, fül, farok – nagyon fontos, hogy tegyünk bele bőrt és fülét, mert ettől fog jól megkocsonyásodni)
- fél szál füstölt kolbász
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kisebb zeller
- 3 fej fokhagyma
- 1 zöld hegyes erős paprika
- 1 babérlevél
- 15 szem egész fekete bors
- ízlés szerint só
- főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a díszítéshez
Elkészítése:
A húsokat alaposan megmosom és egy lábasban, annyi vízzel, hogy ellepje, felteszem főni. Ha felforrt, folyamatosan habozom és mikor már szép tiszta a leve, hozzáadom a kolbászt, a megpucolt zöldségeket, a fokhagymát, a borsot, a babérlevelet, sózom és fedő alatt, éppen, hogy csak gyöngyözzön, 4 órát főzöm.
A levét néha, forró vízzel után töltöm, de mindig csak annyit, hogy pont ellepje.
Négy óra elteltével, kiszedem a húsokat, ha kihűlt alaposan kicsontozom, tányérokba egyenlő arányokba szétosztom a zöldségekkel és a főtt tojással együtt, majd egy szűrő segítségével felöntöm a lével.
Ha kiporcióztam, kiteszem a teraszra és ha szépen megkocsonyásodott frissen facsart citromlével, alma ecettel vagy ecetes tormával kínálom!
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »