Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Knédli vadassal recept

Knédli vadassal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet marhahús
    • 10 dkg füstölt szalonna

    Az elősütéshez:

    • olaj

    A vadas mártáshoz:

    • 2-2 sárga és fehérrépa
    • 1 vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 1ek kristálycukor
    • 2 kk delikát
    • őrölt bors
    • 2 babérlevél
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek mustár
    • 1 ek liszt
    • fél citrom leve

    Knédlihez:

    • 50 dkg liszt (rétesliszt és finomliszt keveréke felesen)
    • 3,5 dl víz
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 1 teáskanál só
    • 2 tk étolaj

    Elkészítése:
    A húst kiklopfoljuk,olajban mindkét oldalát átsütjük, majd félre tesszük.
    A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk,a hagymát is és karikákra vágjuk. Az olajat egy lábasba öntjük,a kisebb kockákra vágott szalonnát megpirítjuk,a cukrot beleszórjuk,karamellizáljuk. A zöldségeket hozzáadjuk,pár percig együtt pirítjuk,vízzel felöntjük,borsozzuk,a babérlevelet beletesszük.
    Az átsütött húst beletesszük és fedő alatt puhára pároljuk. A húsokat kivesszük,a zöldségeket kipürésítjük,majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
    Knédlivel tálaljuk,a húst a mártással leöntjük.

    A knédli készítése:
    Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekeverjük,majd felfuttatjuk.
    A lisztet egy kelesztőtálba tesszük,hozzákeverjük a sót,beleütjük a tojást,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk.
    Egy tálat olajjal kikenünk, a tésztát beletesszük és olajjal lekenjük, majd duplájára kelesztjük.
    Egy lábas aljába két ujjnyi vizet öntünk,egy tészta kiszedő edényt (vagy egy tészta szűrőt, aminek van füle és nem esik bele a másik edénybe) teszünk bele,az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a kis gombócokra formázott tészta gombócokat beletesszük.
    3 db fért az edénybe és fedő alatt,nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok,knédli kész lett.
    A fedőt “sütés” közben nem szabad levenni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá