Knédli vadassal recept

Hozzávalók:
- 6 szelet marhahús
- 10 dkg füstölt szalonna
Az elősütéshez:
- olaj
A vadas mártáshoz:
- 2-2 sárga és fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1ek kristálycukor
- 2 kk delikát
- őrölt bors
- 2 babérlevél
- 2 dl tejföl
- 2 ek mustár
- 1 ek liszt
- fél citrom leve
Knédlihez:
- 50 dkg liszt (rétesliszt és finomliszt keveréke felesen)
- 3,5 dl víz
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 tk étolaj
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk,olajban mindkét oldalát átsütjük, majd félre tesszük.
A mártáshoz a zöldségeket megtisztítjuk,a hagymát is és karikákra vágjuk. Az olajat egy lábasba öntjük,a kisebb kockákra vágott szalonnát megpirítjuk,a cukrot beleszórjuk,karamellizáljuk. A zöldségeket hozzáadjuk,pár percig együtt pirítjuk,vízzel felöntjük,borsozzuk,a babérlevelet beletesszük.
Az átsütött húst beletesszük és fedő alatt puhára pároljuk. A húsokat kivesszük,a zöldségeket kipürésítjük,majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Knédlivel tálaljuk,a húst a mártással leöntjük.
A knédli készítése:
Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral összekeverjük,majd felfuttatjuk.
A lisztet egy kelesztőtálba tesszük,hozzákeverjük a sót,beleütjük a tojást,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi langyos vízzel szép hólyagosra kidagasztjuk.
Egy tálat olajjal kikenünk, a tésztát beletesszük és olajjal lekenjük, majd duplájára kelesztjük.
Egy lábas aljába két ujjnyi vizet öntünk,egy tészta kiszedő edényt (vagy egy tészta szűrőt, aminek van füle és nem esik bele a másik edénybe) teszünk bele,az alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral és a kis gombócokra formázott tészta gombócokat beletesszük.
3 db fért az edénybe és fedő alatt,nagy lángon 10-15 perc alatt a gombócok,knédli kész lett.
A fedőt “sütés” közben nem szabad levenni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »