Kertész rakottas gombamártással recept

Hozzávalók:
Alaphoz:
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 közepes sárgarépa
- 20 dkg zöldbab
- 15 dkg zöldborsó
- 25 dkg rizs
- 5 ek napraforgó olaj
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 ek petrezselyem
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl víz
Gombamártáshoz:
- 20 dkg gomba
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Alap készítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát apróra, a répát kisebb darabokra vágjuk.
A zacskós rizst sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, és olajjal kikent lábosba szedjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, olajon megdinszteljük, és rátesszük a darált húst. Fehéredésig kevergetjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 2 dl víz hozzáadásával pároljuk.
Amikor félig megpuhult, beletesszük a répát, illetve a többi zöldséget. Ha szükséges, még ízesítjük, petrezselyemmel meghintjük, és készre főzzük.
A leszűrt rizst összekeverjük a felvert tojásokkal.
Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, beleöntjük a tojásos rizst, és elosztjuk rajta a ragut. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.
Gombamártás készítése:
Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, és puhára pároljuk.
Amikor kész, főzőtejszínnel besűrűsítjük.
A kertész rakottas gombamártással kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 7 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »