Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Keltekercs recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg húsból készült pörkölt
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 nagy fej kel
    • 4 evőkanál zsemlemorzsa
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg vaj
    • 5 dkg reszelt sajt
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    A húst megdaráljuk, és összekeverjük a morzsával, az apróra vágott szalonnával, a tojások sárgájával meg kemény habbá vert fehérjével. Sóval, borssal ízesítjük. A kelt sós vízben megfőzzük, leveleire szedjük, és legnagyobb leveleit dupla rétegben, téglalap alakban tiszta, a vaj felével megkent konyharuhára rakjuk. Erre terítjük a húsmasszát az apróra vágott, maradék kellel rétegezve, hosszúkás cipó formában, majd a kelbe göngyöljük, azután a konyharuhába csomagoljuk. A két végét összekötjük, és a tekercset sós vízben egy óra hosszat főzzük. Meleg tálra borítjuk, a maradék, forró vajjal megöntözzük, és sajtot hintünk a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá