Keltekercs recept

Hozzávalók:
- 40 dkg húsból készült pörkölt
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej kel
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A húst megdaráljuk, és összekeverjük a morzsával, az apróra vágott szalonnával, a tojások sárgájával meg kemény habbá vert fehérjével. Sóval, borssal ízesítjük. A kelt sós vízben megfőzzük, leveleire szedjük, és legnagyobb leveleit dupla rétegben, téglalap alakban tiszta, a vaj felével megkent konyharuhára rakjuk. Erre terítjük a húsmasszát az apróra vágott, maradék kellel rétegezve, hosszúkás cipó formában, majd a kelbe göngyöljük, azután a konyharuhába csomagoljuk. A két végét összekötjük, és a tekercset sós vízben egy óra hosszat főzzük. Meleg tálra borítjuk, a maradék, forró vajjal megöntözzük, és sajtot hintünk a tetejére.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »
Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »