Keltekercs recept
Hozzávalók:
- 40 dkg húsból készült pörkölt
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej kel
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg vaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A húst megdaráljuk, és összekeverjük a morzsával, az apróra vágott szalonnával, a tojások sárgájával meg kemény habbá vert fehérjével. Sóval, borssal ízesítjük. A kelt sós vízben megfőzzük, leveleire szedjük, és legnagyobb leveleit dupla rétegben, téglalap alakban tiszta, a vaj felével megkent konyharuhára rakjuk. Erre terítjük a húsmasszát az apróra vágott, maradék kellel rétegezve, hosszúkás cipó formában, majd a kelbe göngyöljük, azután a konyharuhába csomagoljuk. A két végét összekötjük, és a tekercset sós vízben egy óra hosszat főzzük. Meleg tálra borítjuk, a maradék, forró vajjal megöntözzük, és sajtot hintünk a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

