Keltekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg húsból készült pörkölt
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej kel
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:
A húst megdaráljuk, és összekeverjük a morzsával, az apróra vágott szalonnával, a tojások sárgájával meg kemény habbá vert fehérjével. Sóval, borssal ízesítjük. A kelt sós vízben megfőzzük, leveleire szedjük, és legnagyobb leveleit dupla rétegben, téglalap alakban tiszta, a vaj felével megkent konyharuhára rakjuk. Erre terítjük a húsmasszát az apróra vágott, maradék kellel rétegezve, hosszúkás cipó formában, majd a kelbe göngyöljük, azután a konyharuhába csomagoljuk. A két végét összekötjük, és a tekercset sós vízben egy óra hosszat főzzük. Meleg tálra borítjuk, a maradék, forró vajjal megöntözzük, és sajtot hintünk a tetejére.