Karcagi töltött káposzta recept
Hozzávalók 6-8 személyre:
- körülbelül 1,5 kg darált sertéshús (combból, dagadóból)
- 1 kisebb füstölt sertéscsülök (helyette két füstölt hátsó köröm és kéttenyérnyi darab füstölt oldalas is megteszi)
- 25 dkg rizs
- 1 fej fokhagyma
- 4-5 dkg zsír
- egy evőkanál só
- 2 dkg őrölt bors
- 2-3 dkg őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 1 jó nagy fej (kb. 1 kg-os) savanyú káposzta
- 60-70 dkg savanyú apró káposzta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
A füstölt húsokat kiáztatjuk előző napon, vagy a főzést megelőző éjszakára tesszük hideg vízbe. A hagymát felaprítjuk, egy kevés zsíron megfonnyasztjuk és félretesszük. A darált sertéshúst a kolbászhúshoz hasonlóan megfűszerezzük, összekeverjük a dinsztelt hagymával és a tojással, valamint a zsírban pár percig megfuttatott rizzsel. A káposztaleveleken a vastag eret megvékonyítjuk, hogy könnyebben lehessen összecsavarni. Egy-egy levélbe 1-2 púpozott evőkanálnyi tölteléket teszünk, összesodorjuk, két végén benyomkodjuk, picit meglapítjuk. A nagy edénybe alulra tesszük a füstölt húsokat, rá az aprókáposztát – amit félig kinyomkodunk, ha nagyon savanyúnak érezzük. Ezekre helyezzük sorban, szorosan egymás mellé a töltelékeket, majd ismét egy kevés aprókáposztával zárjuk le. Felöntjük annyi vízzel, hogy a töltelékeket ellepje, de a fölötte lévő aprókáposztát még ne.Többször ellenőrizzük, hogy mennyire puha a töltelékben a hús. Mielőtt teljesen elkészülne, az edényt a sütőből kivesszük. A káposztát enyhén világos, paprikás, fokhagymás rántással berántjuk.Tejföllel tálaljuk.
Ennyi hozzávalóból 18-20 töltelék készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

