Karcagi töltött káposzta recept

Hozzávalók 6-8 személyre:
- körülbelül 1,5 kg darált sertéshús (combból, dagadóból)
- 1 kisebb füstölt sertéscsülök (helyette két füstölt hátsó köröm és kéttenyérnyi darab füstölt oldalas is megteszi)
- 25 dkg rizs
- 1 fej fokhagyma
- 4-5 dkg zsír
- egy evőkanál só
- 2 dkg őrölt bors
- 2-3 dkg őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál liszt
- 1 jó nagy fej (kb. 1 kg-os) savanyú káposzta
- 60-70 dkg savanyú apró káposzta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
A füstölt húsokat kiáztatjuk előző napon, vagy a főzést megelőző éjszakára tesszük hideg vízbe. A hagymát felaprítjuk, egy kevés zsíron megfonnyasztjuk és félretesszük. A darált sertéshúst a kolbászhúshoz hasonlóan megfűszerezzük, összekeverjük a dinsztelt hagymával és a tojással, valamint a zsírban pár percig megfuttatott rizzsel. A káposztaleveleken a vastag eret megvékonyítjuk, hogy könnyebben lehessen összecsavarni. Egy-egy levélbe 1-2 púpozott evőkanálnyi tölteléket teszünk, összesodorjuk, két végén benyomkodjuk, picit meglapítjuk. A nagy edénybe alulra tesszük a füstölt húsokat, rá az aprókáposztát – amit félig kinyomkodunk, ha nagyon savanyúnak érezzük. Ezekre helyezzük sorban, szorosan egymás mellé a töltelékeket, majd ismét egy kevés aprókáposztával zárjuk le. Felöntjük annyi vízzel, hogy a töltelékeket ellepje, de a fölötte lévő aprókáposztát még ne.Többször ellenőrizzük, hogy mennyire puha a töltelékben a hús. Mielőtt teljesen elkészülne, az edényt a sütőből kivesszük. A káposztát enyhén világos, paprikás, fokhagymás rántással berántjuk.Tejföllel tálaljuk.
Ennyi hozzávalóból 18-20 töltelék készíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »