Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos gyuvecs recept

Joghurtos gyuvecs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéshús
    • 70 dkg burgonya
    • 25 dkg zöldbab
    • 3 közepes sárgarépa
    • 3 közepes paprika
    • 3 közepes vöröshagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 dl víz
    • 0,5 csokor petrezselyem
    • 2 tojás a tetejére
    • 4 dl joghurt

    Elkészítése:

    A húst felkockázzuk. 1 vöröshagymát megpucolunk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük.

    Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a felkockázott húst. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A vizet ráöntjük és puhára főzzük.

    Burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

    A maradék 2 vöröshagymát is megpucoljuk vékony, cikkekre vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, rátesszük a feldarabolt zöldbabot, paprikát és a karikára vágott sárgarépát.

    Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint fűszerezzük.

    Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát,erre pörköltet öntjük, majd a hagymás zöldséggel rétegezzük.

    Befedjük a maradék burgonyával. A joghurtot kikeverjük a tojásokkal a tetejére öntjük és készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá