Joghurtos gyuvecs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 70 dkg burgonya
  • 25 dkg zöldbab
  • 3 közepes sárgarépa
  • 3 közepes paprika
  • 3 közepes vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 dl víz
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 tojás a tetejére
  • 4 dl joghurt

Elkészítése:

A húst felkockázzuk. 1 vöröshagymát megpucolunk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük.

Meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a felkockázott húst. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. A vizet ráöntjük és puhára főzzük.

Burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk és felkarikázzuk.

A maradék 2 vöröshagymát is megpucoljuk vékony, cikkekre vágjuk. Kevés olajon megpároljuk, rátesszük a feldarabolt zöldbabot, paprikát és a karikára vágott sárgarépát.

Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és ízlés szerint fűszerezzük.

Olajjal kikent tepsibe teszünk egy sor burgonyát,erre pörköltet öntjük, majd a hagymás zöldséggel rétegezzük.

Befedjük a maradék burgonyával. A joghurtot kikeverjük a tojásokkal a tetejére öntjük és készre sütjük.