Ínyenc tál recept
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 20 dkg húsos szalonna
- 1 kg burgonya
- finomliszt
- 15 dkg kockázott bacon
- 15 dkg juhtúró vagy tehéntúró
- 1 pohár tejföl
- 1 fej lilahagyma
- só
- bors
- fokhagyma
- pirospaprika
Elkészítése:
A szalonnát szeletekre vágjuk, tetejét bevagdossuk és kisütjük.
Ezután a sertéshúst kiklpofoljuk, sózzuk, lisztben megforgatjuk és hirtelen forró zsiradékban megsütjük. Ha kiszedtük őrölt borssal, pirospaprikával, apróra vágott fokhagymával megszórjuk.
A burgonyából sztrapacskát készítünk.Lereszeljük, sózzuk, annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz, majd nokedli szaggatón kiszaggatjuk.
Ha kész a nokedli túrót, tejfölt, kockázott bacont és kockára vágott lilahagymát teszünk rá.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

