Ínyenc tál recept
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 20 dkg húsos szalonna
- 1 kg burgonya
- finomliszt
- 15 dkg kockázott bacon
- 15 dkg juhtúró vagy tehéntúró
- 1 pohár tejföl
- 1 fej lilahagyma
- só
- bors
- fokhagyma
- pirospaprika
Elkészítése:
A szalonnát szeletekre vágjuk, tetejét bevagdossuk és kisütjük.
Ezután a sertéshúst kiklpofoljuk, sózzuk, lisztben megforgatjuk és hirtelen forró zsiradékban megsütjük. Ha kiszedtük őrölt borssal, pirospaprikával, apróra vágott fokhagymával megszórjuk.
A burgonyából sztrapacskát készítünk.Lereszeljük, sózzuk, annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz, majd nokedli szaggatón kiszaggatjuk.
Ha kész a nokedli túrót, tejfölt, kockázott bacont és kockára vágott lilahagymát teszünk rá.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

