Ínyenc tál recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 20 dkg húsos szalonna
- 1 kg burgonya
- finomliszt
- 15 dkg kockázott bacon
- 15 dkg juhtúró vagy tehéntúró
- 1 pohár tejföl
- 1 fej lilahagyma
- só
- bors
- fokhagyma
- pirospaprika
Elkészítése:
A szalonnát szeletekre vágjuk, tetejét bevagdossuk és kisütjük.
Ezután a sertéshúst kiklpofoljuk, sózzuk, lisztben megforgatjuk és hirtelen forró zsiradékban megsütjük. Ha kiszedtük őrölt borssal, pirospaprikával, apróra vágott fokhagymával megszórjuk.
A burgonyából sztrapacskát készítünk.Lereszeljük, sózzuk, annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz, majd nokedli szaggatón kiszaggatjuk.
Ha kész a nokedli túrót, tejfölt, kockázott bacont és kockára vágott lilahagymát teszünk rá.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.