Húsos rakott brokkoli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 12 dkg rizs
- 50 dkg darált sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 1 kk házi ételízesítő
- 2,5 dl tejföl
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk.
Szedjük rózsákra a brokkolit, és sós, forró vízben (lefedve) kb. 5 perc alatt főzzük roppanósra. Szűrőkanállal szedjük át egy tálba, amibe előzőleg jéghideg vizet tettünk (ezzel meggátoljuk, hogy a brokkoli tovább főjön, és a színe is szép élénk marad). A hideg vízből kiszedve hagyjuk lecsepegni.
Kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a darált húst, és lepirítjuk (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és fokhagymakrémmel ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd lefedjük, és puhára főzzük.
A rizst kétszeres mennyiségű vízzel puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, és elfőtt a leve, adjuk hozzá a rizst, és jól keverjük össze.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kenjünk ki vajjal. Az aljára osszuk el egyenletesen a már lecsepegett brokkolit. Kissé sózzuk meg, majd fedjük be a rizses-húsos keverékkel.
A tejfölt a tojással keverjük simára, és kenjük rá a tetejére, majd reszelt sajttal fedjük be.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Valahogy a család mostanában nem kedveli köretként a rizst, de valami más hozzávalóval kombinálva duzzogva, de elfogyasztja :-) Megláttam egy szép brokkolit a boltban, és akkor már tudtam, hogy egy tepsis ételt fogok belőle készíteni. Némi hús és rizs társaságában finom fogás lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »