Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos rakott brokkoli recept

Húsos rakott brokkoli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg brokkoli
    • 12 dkg rizs
    • 50 dkg darált sertéscomb
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
    • 1 kk házi ételízesítő
    • 2,5 dl tejföl
    • 2 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk.

    Szedjük rózsákra a brokkolit, és sós, forró vízben (lefedve) kb. 5 perc alatt főzzük roppanósra. Szűrőkanállal szedjük át egy tálba, amibe előzőleg jéghideg vizet tettünk (ezzel meggátoljuk, hogy a brokkoli tovább főjön, és a színe is szép élénk marad). A hideg vízből kiszedve hagyjuk lecsepegni.

    Kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a darált húst, és lepirítjuk (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és fokhagymakrémmel ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd lefedjük, és puhára főzzük.

    A rizst kétszeres mennyiségű vízzel puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, és elfőtt a leve, adjuk hozzá a rizst, és jól keverjük össze.

    Egy közepes méretű tepsit vékonyan kenjünk ki vajjal. Az aljára osszuk el egyenletesen a már lecsepegett brokkolit. Kissé sózzuk meg, majd fedjük be a rizses-húsos keverékkel.

    A tejfölt a tojással keverjük simára, és kenjük rá a tetejére, majd reszelt sajttal fedjük be.

    200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Valahogy a család mostanában nem kedveli köretként a rizst, de valami más hozzávalóval kombinálva duzzogva, de elfogyasztja :-) Megláttam egy szép brokkolit a boltban, és akkor már tudtam, hogy egy tepsis ételt fogok belőle készíteni. Némi hús és rizs társaságában finom fogás lett belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá