Húsos rakott brokkoli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 12 dkg rizs
- 50 dkg darált sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 1 kk házi ételízesítő
- 2,5 dl tejföl
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk.
Szedjük rózsákra a brokkolit, és sós, forró vízben (lefedve) kb. 5 perc alatt főzzük roppanósra. Szűrőkanállal szedjük át egy tálba, amibe előzőleg jéghideg vizet tettünk (ezzel meggátoljuk, hogy a brokkoli tovább főjön, és a színe is szép élénk marad). A hideg vízből kiszedve hagyjuk lecsepegni.
Kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a darált húst, és lepirítjuk (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és fokhagymakrémmel ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd lefedjük, és puhára főzzük.
A rizst kétszeres mennyiségű vízzel puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, és elfőtt a leve, adjuk hozzá a rizst, és jól keverjük össze.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kenjünk ki vajjal. Az aljára osszuk el egyenletesen a már lecsepegett brokkolit. Kissé sózzuk meg, majd fedjük be a rizses-húsos keverékkel.
A tejfölt a tojással keverjük simára, és kenjük rá a tetejére, majd reszelt sajttal fedjük be.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Valahogy a család mostanában nem kedveli köretként a rizst, de valami más hozzávalóval kombinálva duzzogva, de elfogyasztja :-) Megláttam egy szép brokkolit a boltban, és akkor már tudtam, hogy egy tepsis ételt fogok belőle készíteni. Némi hús és rizs társaságában finom fogás lett belőle.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »