Húsos rakott brokkoli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli
- 12 dkg rizs
- 50 dkg darált sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 1 kk házi ételízesítő
- 2,5 dl tejföl
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg sajt
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk.
Szedjük rózsákra a brokkolit, és sós, forró vízben (lefedve) kb. 5 perc alatt főzzük roppanósra. Szűrőkanállal szedjük át egy tálba, amibe előzőleg jéghideg vizet tettünk (ezzel meggátoljuk, hogy a brokkoli tovább főjön, és a színe is szép élénk marad). A hideg vízből kiszedve hagyjuk lecsepegni.
Kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük. Rádobjuk a darált húst, és lepirítjuk (fehéredésig). Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és fokhagymakrémmel ízesítjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd lefedjük, és puhára főzzük.
A rizst kétszeres mennyiségű vízzel puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, és elfőtt a leve, adjuk hozzá a rizst, és jól keverjük össze.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kenjünk ki vajjal. Az aljára osszuk el egyenletesen a már lecsepegett brokkolit. Kissé sózzuk meg, majd fedjük be a rizses-húsos keverékkel.
A tejfölt a tojással keverjük simára, és kenjük rá a tetejére, majd reszelt sajttal fedjük be.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Valahogy a család mostanában nem kedveli köretként a rizst, de valami más hozzávalóval kombinálva duzzogva, de elfogyasztja :-) Megláttam egy szép brokkolit a boltban, és akkor már tudtam, hogy egy tepsis ételt fogok belőle készíteni. Némi hús és rizs társaságában finom fogás lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


